Kiisler: Rõiva jutt, et Palo pidi tööle asudes alustama nullist, on häma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Toomas Huik / Postimees

Endine regionaalminister ja praegune riigikogu liige Siim-Valmar Kiisler leiab, et peaminister Taavi Rõiva väide, et Urve Palo pidi tööle asudes alustama nullist, on häma.

Peaminister Taavi Rõivas ütles riigikogu infotunnis parvlaevade teemat kommenteerides, et tema juhitud valitsuse ametisse astudes oli Urve Palo majandus- ja taristuministrina väga raskes olukorras.

«Reaalselt pidi Urve Palo majandusministeeriumisse tööle asudes alustama nullist ja otsima sellest hetkest kõige soodsamaid lahendusi,» kirjeldas Rõivas.

«Peaministri väide, et Urve Palo pidi tööle asudes alustama nullist, on häma. Rõivas oli ka eelmise valitsuse liige, mis otsustas aasta tagasi, et riik peab endale laevad hankima,» meenutas Kiisler.

«Kui ajutine valitsus ei oleks laevade ostuhanke osas teinud kannapööret, oleks riigil olemas kolm laeva ja neljas oleks ehitamisjärgus. Ajutine valitsus ei oleks pidanud muud tegema, kui nõudma, et Tallinna Sadama juba algatatud laevade ostmise lõpule viiks,» rõhutas Kiisler.

«Tuletan meelde, et vaatamata Reformierakonna kolme liikme ägedale vastuseisule Tallinna Sadama nõukogus, tegi Tallinna Sadam otsuse korraldada praamide ostuks riigihanke juba eelmise valitsuse ajal. Kui kogu praamisaaga läheb selles suunas, nagu mulle tundub, siis võttis Rõivas täna öelduga vastutuse riigile kahjuliku tehingu eest,» leidis eksminister Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles