VKG teine õlitehas saadi täisrežiimil tööle

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG Petroteri tehas.
VKG Petroteri tehas. Foto: Tairo Lutter

VKG käivitas edukalt Petroter II tehase, mis töötab täisvõimsusel juba kaks nädalat. Tehas käivitus vähem kui kuu aja eest ning ümbertöödeldud põlevkivi kogus ületas 40 000 tonni, toodetud toorõli kogus aga moodustab 5 000 tonni. Tehas on rajatud VKG enda täiustatud tehnoloogial ja ehituse meeskonda kuuluvad VKG parimad insenerid.

VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa ütles, et uue tehase kiire ja edukas käivitus on terve kontserni jaoks suur edu. «See tõestab veelkord, et omal ajal tehti VKGs õiged valikud ning nii meeskond kui tehnoloogia funktsioneerivad laitmatul tasemel. Kuid vaatamata edule me veel loorberitel ei puhka. Ehitamisel on Petroter III tehas ja käes on ilmselt põlevkivitööstuse tulevikuperspektiivi seisukohalt suurimad väljakutsed,» rääkis Rohumaa.

Petroter II tehase ehitus algas 2012. aasta augustis, peale seda, kui samanimelise tehnoloogia alusel töötav Petroter I tehas oli tõestanud oma efektiivsust ja häid keskkonnanäitajaid. Tehase ehitus kestis üks aasta ja kaheksa kuud, millele järgnesid heakorrastus, ettevalmistus käivitamiseks ning personali koolitamine. Tehas käivitati 10. augustil ning septembri alguses saavutas tootmisvõimsuse mahus 134 tonni/tunnis, mis moodustab 110 protsenti projekteeritud tootmisvõimsusest. Kogu projekti maksumus on 65 miljoni eurot ja koos investeeringuga energeetikasse üle 150 miljoni euro. Uue tehasega loodi Ida-Virumaale 100 uut otsest töökohta ja ligi 400 kaudset töökohta. Täisvõimsusel tehas annab aastas riigile maksutulu 14 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles