Liit: GrabCADi edu rõhutab äriinglite vajalikkust

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Kakko.
Heidi Kakko. Foto: Peeter Langovits

Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) tegevjuhi Heidi Kakko sõnul rõhutab Eesti idufirma GrabCAD eile avalikuks saanud müügitehing seda, kui kriitiline on äriinglite roll innovaatiliste ettevõtete arengus.

«GrabCADi müügitehing on seni suurim exit Eesti riskikapitali ja äriinglite jaoks. Kindlasti annab EstBANi asutajaliikme Marek Kiisa edulugu hoogu juurde kogu Eesti äriinglite sektorile, mis on juba täna üks Euroopa aktiivsemaid, kui vaadata äriinglite investeeringute mahtu elaniku kohta,» rääkis Kakko. Ta lisas, et antud juhul on tegemist Eesti riikliku riskikapitali väga noore ehk 7-aastase tegevuse rollimudeliga, kuidas riigi ja erainvestorite koostöös saab targa majanduse arendamisele kaasa aidata ning kindlasti on sarnaseid tehinguid lähiaastatel juurde tulemas.  

Kakko arvates hajutab GrabCADi positiivne näide ka kahtlused, kas riiklikult peaks idufirmasid ja äriinglite investeeringuid võimendama. «Marek Kiisa leidis riiklikult riskikapitalifondilt õigel ajal tuge kaasinvesteeringu näol. Väga varases faasis tegutsevatesse innovaatilistesse ettevõtetesse tehtavate investeeringute risk võib erainvestorite jaoks osutuda liiga kõrgeks, seetõttu toetame omalt jätkuvalt kaasinvesteerimisfondi mõtet, mis oleks kõigile osapooltele motiveeriv,» lisas Kakko.​

Eesti Äriinglite Assotsiatsioon EstBAN on 1,5 tegevusaasta jooksul kaasanud üle 70 eraisikust investori. Äriinglid on kogu maailmas üks olulisemaid kapitaliallikaid uute nutikate toodete ja teenuste arendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles