Kogu Maag Grupi käive kasvas 73 protsenti

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Maagi veebilehest.
Fragment Maagi veebilehest. Foto: www.maag.ee

Maag Grupi konsolideeritud käive kasvas 2008. aasta esimesel poolaastal võrreldes 2007. aasta sama perioodiga 73 protsenti ligi 859 miljoni kroonini.


Maag Grupi nõukogu esimehe Roland Lepa sõnul on käibekasvu taga muuhulgas ka grupi laienemine.

«Oleme aastate jooksul teinud suuri investeeringuid paljudesse oma tütarettevõtetesse ning tänu sellele on ka mahud kasvanud,» selgitas Lepp.

Ta lisas, et rahul ollakse ka grupi teiste majandusnäitajatega. Maag Grupi suurematel ettevõtetel kasvas käive vastavalt Maag Piimatööstusel ligi 83 protsenti, ulatudes 168,5 milj kroonini ning Maag Lihatööstusel ligi 11 protsenti, ulatudes 119,8 milj kroonini.

Maag Grupi kasum kasvas võrreldes 2007. aasta esimese poolaastaga ligi 7 protsenti.

«Kuna tegime piima-ja lihatööstusesse eelmisel aastal suuri investeeringuid, siis on kasumikasv tagasihoidlik, kuid arvestades praegust majandussituatsiooni, on see siiski hea tulemus,» hindas Roland Lepp.

Lepa hinnangul annavad tehtud investeeringud võimaluse toota efektiivsemalt ning konkurentsivõimelisemaid tooted, mis kindlustavad nii Maag Piimatööstuse ja Maag Lihatööstuse jätkuva kasumlikkuse.

Lisaks Maag Piimatööstuse ja Maag Lihatööstuse tootmistegevusele tegeleb Maag Grupp jahutatud ja külmutatud toidukaupade turustamise, ladustamise ning jaotusega. Impordi kõrval ekspordib grupp piima-, liha- ja konservitooteid ka teistesse EL-i liikmesriikidesse, eelkõige Põhja-Euroopa riikidesse.

Maag Grupp on Eesti kapitalil põhinev toiduainete tootmise ja müügiga tegelev kontsern, kuhu kuuluvad Maag Piimatööstus, Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus. Grupi harukontorid asuvad Eestis, Lätis ja Leedus.

Maag Grupi tütarettevõtetena tegutsevad Poolas Avalon Foods ja Saksamaal Reinsdorfer Feinkost. Ettevõte annab tööd rohkem kui 600 inimesele. Grupi kaubamärkideks on Rannamõisa, Rannarootsi, Ekstra, Jänks, Jeppi, VOT!, Farmi, Aruba Sun jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles