Rõivas: te olete Urve Palo suhtes ülekohtused

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Peaminister Taavi Rõivas ütles riigikogu infotunnis parvlaevade teemat kommenteerides, et tema juhitud valitsuse ametisse astudes oli Urve Palo majandus- ja taristuministrina väga raskes olukorras.

«Sest vaatamata sellele, et aastaid oli teada, et 2016. aasta sügisel kehtiv leping lõpeb, ei oldud 26. märtsiks, kui Juhan Parts andis Urve Palole kabineti võtmed pidulikult üle, astutud ühtegi reaalset sammu selle 26. septembri valitsuse otsuse täitmiseks, mitte ühtegi sammu,» rääkis Rõivas.

Tema sõnul ei olnud kehtivat korraldust MKMi poolt, ega tehtud ühtegi toimingut selleks, et laevad oleksid ostetud. «Reaalselt pidi Urve Palo majandusministeeriumisse tööle asudes alustama nullist ja otsima sellest hetkest kõige soodsamaid lahendusi. Miks see läks nii, et Juhan Parts küll rääkis aastaid, väga häälekalt seejuures, et tuleb lahendus leida, aga tulemus oli, et polnud poolt kärbsepesagi? Kuidas see nii läks, seda on teil ilmselt võimalik küsida Juhan Partsi käest. Mina ütlen, et te olete Urve Palo suhtes ülekohtused, kui te teda praegu selle teemaga kritiseerite,» kirjeldas Rõivas oma nägemust olukorrast.

Rõivas lisas, et vähem kui poole aasta jooksul on Urve Palo suutnud selles valdkonnas teha rohkem kui Juhan Parts seitsme aasta jooksul.

«Praegune minister ma näen, et üritab tõesti sellest keerulisest olukorrast auga välja tulla. Ja see, kui te teda kritiseerite selle eest, minu meelest tõesti ei ole kohane. Mis on praegu toimunud vähem kui poole aasta jooksul? Hange on välja kuulutatud, hankele on esitatud kahjuks küll ainult üks pakkumine. Mul oleks tõesti palju parem meel, kui neid pakkumisi oleks mitu. Kas see pakkumine kvalifitseerub või mitte, ma veel ei tea,» kirjeldas Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles