Saku viib Lääne-Aafrikasse tumedat õlut ja siidrit

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlletehase juht Margus Kastein tehase Tartu esinduse laoruumis.
Saku õlletehase juht Margus Kastein tehase Tartu esinduse laoruumis. Foto: Kristjan Teedema

Septembri alguses saatis Saku Õlletehas Lääne-Aafrikas asuvasse Sierra Leonesse teele õlut ja siidrit, ootel on veel tellimus Gambiast, teatas ettevõte. Õlled, mis aafriklaste huvi äratasid, on Saku Porter ning mahe tume õlu Dublin, siidrite seast Kissi siider.

Esmane saadetis Sierra Leonesse ja Gambiasse on kokku ligi 2000 plokki siidrit ning 250 kasti õlut.

«Selge see, et kaubavahetus nii kaugete ja eksootiliste riikidega on keerulisem kui lähinaabritega. Siiski arendame Saku eksporti mitmekülgselt ja maailma eri paigus, unustamata küll sealseid riske,» ütles õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein.

Eksootilised turud ei moodusta suurt osa Saku Õlletehase koguekspordist, enamik toodetest läheb naaberriikidesse ja Põhjamaadesse. Ekspordiks läheb ligi 50 protsenti Saku Õlletehase toodangust.

Saku ekspordib tooteid 20 riiki, suurimad eksporditurud on ettevõtte jaoks Soome, Poola, Balti riigid ja Taani. Enne Lääne-Aafrika riike lisandus Saku eksporditurgude sekka eksootilisematest sihtkohtadest Seišellid ja Vietnam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles