Pangaliitu asub juhtima Riho Unt

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB juhatuse esimees Riho Unt.
SEB juhatuse esimees Riho Unt. Foto: Margus Ansu

Eesti Pangaliidu uueks juhatuse esimeheks valiti SEB Panga juht Riho Unt. Riho Unt vahetab välja augusti lõpus Nordea Panga juhi kohalt lahkunud Andreas Laane.

Unt juhib Pangaliitu kuni 2015. aasta kevadise üldkoosolekuni, mil otsustatakse liidu juht järgnevaks kaheks aastaks.

Undi sőnul jätkab liit liikmespankade huvide esindamist õigusaktide väljatöötamisel ning koostöö koordineerimist maksesüsteemide arenduse, rahapesu tõkestamise ja turvalisuse alal.

«Lisaks sellele plaanib Pangaliit senisest enam tähelepanu pöörata vastutustundlikule äritegevusele ja finantshariduse arendamisele. Erilist tähelepanu nõuavad ka pangandussektori innovaatilisuse küsimused, sealhulgas pangateenuste kättesaadavust puudutav. Novembrist muutub ka pankade järelevalve – otseselt hakkab Euroopa Keskpanga järelevalve all olema kaks panka, kuid kaudselt mõjutab see kõiki panku – selle muutuse mõju pangandussektorile vajab samuti tähelepanu ja avalikkusele selgitamist,» ütles Unt.

Unt juhtis Eesti Pangaliitu ka aastatel 2010-2012.

Pangaliidu 12 liikmespanka on esindatud juhatuses järgnevalt: Riho Unt SEB Pangast, Priit Perens Swedbankist, Aivar Rehe Danske Bankist, Petri Nikkilä Nordea Pangast, Valmar Moritz Krediidipangast, Sofia Kirsimaa Citadele Bankist, Valeri Haritonov Tallinna Äripangast, Meelis Paakspuu DNB Pangast, Erki Kilu LHV Pangast , Kaido Saar BIGBANKist, Arja Jurmu Pohjola Pangast ja Riho Rasmann Versobankist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles