Erkki Laugus: edu võti on alati inimestes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Laugus
Erkki Laugus Foto: Kristjan Teedema

Edu võti on alati inimestes ja nende motivatsiooni hoidmises, kirjutab Tallinna Kaubamaja tegevdirektor Erkki Laugus.

Erkki Laugus pani juhtimine.ee tarbeks kirja olulisemad mõtted ja märksõnad, milles oma töödes ja tegemistes juhindub.

1. Visioon Enne kui liikuma hakkad on oluline aru saada, kuhu sa välja jõuda tahad. Ainult siis, kui teadvustad endale milleni tahad jõuda ja millist teed selleks on kõige otstarbekam kasutada, saad loota, et jõuad ka seatud eesmärgini.

2. Koostöö Koostöös peitub jõud ja lisaressurss 1+1=3. Üksikute staaridega ei tee võidukat meeskonda, samas tugev meeskonnatunne kompenseerib staaride puudumise. Ühine eesmärk liidab ja loob eeldused eduks.

3. Eesmärk Julge võtta suuri eesmärke. Isegi kui nende täitmine tundub raske, siis ka osalisele eesmärgile jõudes oled sa palju saavutanud. Kes seab endale madalaid eesmärke ei tee kunagi erakordset saavutust.

4.Usaldus Inimestele tuleb anda vabadus ja võimalused ise oma ideed teoks teha, liigne käskimine on piirav. Kui sa otsustamisõigust ei jaga, ei saagi inimesed endast parimat anda.

5. Risk Kui üldse ei riski ja otsid alati võimalikult turvalist lahendust, siis ei suuda sa luua midagi tõeliselt erilist! Paku välja uudseid lahendusi. Ka ebaõnnestumised on elus head, need õpetavad tihti veel palju rohkem kui edu. Just need, kes julgevad targalt riske võtta annavad tõuke arenguks, nii endale kui teistele.

6. Areng Inimene pole asi, mis ühel hetkel valmis saaks, areng kestab kogu elu. Niipea, kui sa enam juurde ei õpi, hakkad kaotama oma väärtust. Meeskond tuleb koostada sellistest inimestest, kes on valmis oma oskusi parandama ja väärtust tõstma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles