Arengufond: GrabCAD on väga edukas exit

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufond.
Arengufond. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Täna 3D-printerite tootjale Stratasysile müüdud Eesti iduettevõtte GrabCAD investorite hulka kuulunud Arengufondi hinnangul oli müük väga edukas exit (investeeringust väljumine).

«GrabCAD on ennast tänaseks tõestanud globaalse tehnoloogiaettevõttena. SmartCap tähistab koos kõigi teiste aktsionäridega väga edukat exitit, tunnustades sealjuures ettevõtte juhtkonda selle mastaapse saavutuse eest. Usun, et GrabCADi saavutus annab teistele Eesti startuperitele ja investoritele indu juurde,» kommenteeris Arengufondi investeerimisettevõtte SmartCap investeeringute haldur Andrus Oks.

«Eesti riskikapitali esimesest täisväljumisest, modemtehnoloogia ettevõtte Modesat Communications müügist USA börsifirmale Xilinx on möödas täpselt kaks aastat,» märkis Oks. «SmartCapi portfellis loodame kindlasti veel mõnda taolist tehingut näha.»

Teiste investeeringute hulgas on SmartCapi portfellis veel virtuaalne rõivakabiin FitsMe ning emotsioonide mõõtmise tehnoloogiat arendav Realeyes.

«GrabCADi-taoliste oma toodet arendavate ettevõtete tekkimisele kaasa aitamine ongi põhjus, miks Arengufond 2006 aaastal loodi,» ütles Pirko Konsa, fondi juhatuse esimees. «Iga edukas exit nagu Skype'i või Modesati müügitehing on toonud Eestisse mõne maineka ettevõtte arendusüksuse. Lisaks on tulnud juurde väärtuslik kogemus, kuidas ehitada üles innovaatiline ettevõte.»

«Olen kindel, et see ei jää nendele investoritele ja ettevõtjatele viimaseks ettevõtteks, mille nad on loonud, ning täna teenitud kapital on aluseks mőne uue üleilmse ettevõtte loomiseks,» lisas Konsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles