Netflix laiendas oma haaret Euroopas

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflix on näide uuest televisioonist: virtuaalse videolaenutuse omaseriaal «Orange is the New Black» on üks mitmest sarjast, mille saab kohe avaldamise päeval korraga ära vaadata.
Netflix on näide uuest televisioonist: virtuaalse videolaenutuse omaseriaal «Orange is the New Black» on üks mitmest sarjast, mille saab kohe avaldamise päeval korraga ära vaadata. Foto: Netflix

USA video-ja filmiportaal Netflix laiendas sel nädalal oma tegevust kuude Euroopa riiki, kirjutab Wall Street Journal.

Seni tegutses voogedastusteenus Netflix, mis annab tarbijale madala kuutasu eest juurdepääsu mahukale filmi ja videokogule, Suurbritannias ja Skandinaavia maades. Lisandusid Saksmaa, Prantsusmaa, Austria, Šveits, Belgia ja Luxembourg. Firma eesmärk on jõuda globaalselt vähemalt 100 miljoni kliendini.

Euroopa klientidel on mõningaid eeliseid: nii näidatakse neile eksklusiivselt programmi, millele Netflixil pole oma koduturul USAs õigusi. Ümber profileeritakse ka teenus: näiteks prantslased ja sakslased pole harjunud subtiitreid lugema, niisiis tuleb nendel turgudel programm dubleerida. Saksamaal ei ole krediitkaartide kasutamise levinud, seega tuli luua teenuse eest tasumiseks turvaline pangateenus.

Netflix pole teatanud, kas ja millal kavatsetakse teenust pakkuma hakata teistes Euroopa riikides, sh Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles