Rail Balticu toetajate hulk on veidi vähenenud

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu erirongi saabumine Tallinnasse.
Rail Balticu erirongi saabumine Tallinnasse. Foto: Andres Haabu

Faktum & Ariko läbi viidud värskest avaliku arvamuse uuringust selgus, et võrreldes maikuuga on Rail Balticu projekti toetajate osakaal langenud viie protsendi võrra 68-le protsendile vastanutest.

71 protsenti eestimaalastest on kuulnud rahvusvahelise raudteeühenduse Rail Balticu kavandamisest ning 68 protsenti vastajatest toetab selle elluviimist.

Vanuserühmade lõikes on teadlikkus Rail Balticust madalaim 15-24aastaste seas, kellest 58 protsenti on projektiga kursis. Kõikides teistes rühmades on teadlikkus üle 73 protsendi. Eesti keelt kõnelevatest inimestest on projektist teadlikke 80 protsenti, mitte-eestlastest 46 protsenti.

«Üldine teadlikkus Rail Balticust on värske uuringu kohaselt enam-vähem samal tasemel eelmise, maikuus läbiviidud uuringuga näidates paariprotsendist tõusu. Sealjuures on tõusnud mitte-eestlaste teadlikkus 6 protsenti,» sõnas uuringut läbi viinud Faktum & Ariko projektijuht Liina Märtin.

Uuringust selgus, et 75 protsenti projektiga kursisolevatest elanikest hindavad selle mõju Eestile positiivseks. Projekti positiivsete mõjudena tõid vastajad välja peamiselt kaubavahetuse elavnemise, liikumisvabaduse ning reisimisvõimaluste  ja -kiiruse kasvu. Negatiivsema külje pealt mõjutab projekt vastajate sõnul trassiäärsete inimeste elukorraldust - kodusid ja maatükke ning teeb kahju loodusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles