Kohus lükkas Leedo firma kaebuse tagasi

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu sõidab Vormsi ja mandri vahet Kihnu Veeteede parvlaev Reet.
Praegu sõidab Vormsi ja mandri vahet Kihnu Veeteede parvlaev Reet. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna halduskohus ei võtnud menetleda Vjatšeslav Leedole kuuluva ettevõtte Väinamere Liinid kaebust riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuse kohta Vormsi-Rohuküla parvlaevaühenduse hankel, kirjutab Lääne Elu.

Väinamere Liinid kaebas kõigepealt vaidlustuskomisjoni, et riigihange pole seadusega kooskõlas, ning kui komisjon kaebuse tagasi lükkas, siis omakorda selle otsuse peale halduskohtusse.

«Ei ole mõistlik, et asjast huvitatud isikud peavad igal võimalikul juhul, mil neil tekib kahtlus, et nende õigusi on rikutud, esitama viivitamatult vaidlustuse,» kirjutab kohus oma otsuses. Kohus peab otstarbekaks dialoogi, et esitada õiglase konkurentsi tingimustes ja läbipaistva menetluse kaudu pakkumus, mis võimaldab hankijal kasutada raha säästlikult ja otstarbekalt.

Lääne maavalitsuse hange tuleva aasta 1. maist uue parvlaevaga Ormsö Vormsi–Rohuküla liinil ühenduse pidamiseks pidi lõppema 8. septembril kuid peatati kohtu otsusel esialgse õiguskaitse korras 5. septembril.

Loe lisaks Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles