Tele2: ka Eestis oleks vaja kõnede ja interneti hinna regulatsiooni

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2
Tele2 Foto: Toomas Huik

Tele 2 Eesti müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema sõnul täitis juulist kehtima hakanud Euroopa Liidu regulatsioon helistamise ja mobiilse interneti kasutamise hinna piiramisel oma eesmärki.

«Regulatsioon täitis oma eesmärki - inimesed saavad välismaal olles vajalikud kõned tehtud ja sõnumid saadetud, ilma hinna pärast väga palju muretsemata. Reaalselt vajaks ka siseturg sarnast regulatsiooni, sest osad operaatorid küsivad Eestis interneti eest pea kümme korda rohkem kui Euroopas,» lisas Seema.

Tele2 statistika kohaselt suurenes eestlaste mobiilse interneti kasutusmaht Euroopas reisides ligi kaks korda peale uue hinnaregulatsiooni kehtestamist 2014. aasta juulis.

Ettevõtte statistika kohaselt kasvas Euroopas reisides tehtud kõnede maht juulis varasema kuuga võrreldes 15 protsenti.

Seema sõnul suurenes kasutus juulis ja augustis sesoonsuse, hinnalanguse ja sellest tuleneva usalduse kasvu mõjul. «Läks nii nagu prognoosisime – regulatsiooniga hind küll langes, kuid kasutus suurenes samaväärselt. See näitab, et seni vältisid eestlased välismaal viibides kõneteenuste ja mobiilse interneti kasutamist. Soodsam hind muutis kõigest paari kuuga tarbijaid julgemaks,» ütles Seema.

Alates 1. juulist muutus Euroopa Liidu riikides ning Norras, Islandil ja Lichtensteinis mobiiliga helistamine 21 ning interneti kasutamine 56 protsenti senisest odavamaks. Euroopas reisides on mobiilse interneti maksimaalne hind 24 senti megabaidi eest, helistamisel 22,8 senti minut ning SMS võib maksta kuni 7,2 senti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles