Video: Google kuulutas välja väga odava telefoni

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android One
Android One Foto: Google

Google tõmbas katte esimeselt telefonilt, mis kasutab uut Android One platvormi.

Android One on relv arengumaade turgude vallutamiseks, esimesena võetakse ette India. 4,5 tollise ekraani, 1GB RAMi, 5 ja 2 megapikseliste kaameratega 1,3GHz neljatuumalise MediaTek protsessoriga telefonil on kaks SIM-pesa, microSD kaardi võimalus ning FM raadio. Hinnaks lubatakse 6399 ruupiat (umbes 80 eurot).

One’il on laiendatud keelevalik (sh hindi keel) ja Google’i infokioskis ohtralt kohalikke väljaandeid. Spetsiaalselt selle platvormi jaoks tehti YouTube’i eriversioon, mis võimaldab India kasutajatel videosid alla laadida ja neid hiljem korduvalt vaadata, et kokku hoida andmeside kulude pealt.

Nagu ka Google’i Nexuse seeria seadmed, jooksutab One puhast Androidi ja tarkvarauuendusi hakkab saama Google’i enda käest. Sellega üritatakse vältida olukorda, kus maailm on täis aegunud Androidi versioone jooksutavaid odavaid telefone, sest suurtel tootjatel pole kasulik nende tarkvara uuendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles