OECD langetas euroala majanduskasvu prognoosi

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroala
Euroala Foto: SCANPIX

Arenenud riike ühendav organisatsioon OECD langetas oma värskes majandusprognoosis euroala majanduse tänavuse kasvuootuse 0,8 protsendile kevadiselt 1,2 protsendilt.

OECD tervitas oma majandusülevaates Euroopa keskpanga äsjaseid otsuseid, kuid märkis et edasised meetmed, sh kvantitattivne lõdvendamine, oleks vajalikud. «Arvestades nõudluse nõrkust, peaksid Euroopa riigid kasutama täies mahus seda paindlikkust, mida Euroopa Liidu fiskaalreeglid võimaldavad,» teatas organisatsioon.

«Euroala vajab märksa tarmukamat rahanduslikku ergutust, samas kui USA ja Ühendkuningriik teevad õigesti, et vähendavad oma ebatraditsioonilist finantsilist lõdvendust,» kommenteeris OECD peaökonomist Rintaro Tamaki.

Kasvuootused euroalal on erinevad: kui Saksamaale prognoositakse mõlemaks, nii tänavuseks kui ka tulevaks aastaks 1,5 protsendilist kasvu, siis Prantsusmaa majanduse kasvuootus on 0,4 protsenti tänavu ja üks protsent tuleval aastal. Itaaliale ennustab OECD koguni majanduse kahanemist tänavu, 0,4 protsendi võrra ja järgmise aasta kasvuootus on vaid 0,1 protsenti.

Järgmiseks aastaks ootab OECD 1,1 protsendilist euroala majanduse kasvu, mis on 0,6 protsendipunkti vähem kui kevadine prognoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles