Šveitsi firma plaanib Baltikumi gaasil töötavat elektrijaama

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijaam.
Elektrijaam. Foto: Toomas Huik.

Šveitsi firma A.G.Group plaanib Baltikumi ehitada 500-megavatise võimsusega Venemaa Gazpromi tarnitaval maagaasil töötava elektrijaama.

А.G.Groupi juht Aleks Goldman kinnitas Läti majanduslehele Dienas Bizness, et raha elektrijaama ehituseks on juba olemas ning jääb üle vaid otsustada, millisesse kolmest Balti riigist jaam ehitada.

Oma plaane paljastama ajendas Šveitsi firmat Gazpromi Baltikumi energeetikas oma kohaloleku suurendamise kava. Hiljutisel külaskäigul Riias kinnitas Gazpromi juhi asetäitja Valeri Golubev, et Incukalnse gaasihoidla võimsusi tahetakse suurendada ning Gazprom oleks valmis Lätile gaasitarned garanteerima kuni 2030. aastani.

Šveitsi firma huvitub elektrijaama ehitusel koostööst just Gazpromiga. Goldmani sõnutsi on nemad huvitatud vaid projekti tehnilistest võimalustest. Kas elektrijaam ehitada Eestisse, Lätti või Leetu, on riikide endi siseasi, tõdes ta.

Läti energeetikaspetsialistid tõdevad, et uus gaasil töötav elektrijaam vaid suurendaks riigi sõltuvust maagaasist ning vähendaks erinevate energiaallikate kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles