Piimatootjad jagavad kolmapäeval pealinnas tasuta piima

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piimatootjad jagasid tasuta piima ka 2009. aastal Rocca al Mare Prisma ees, kui poeketid surusid omavahelise võistluse tulemusel piima hinna väga madalale.
Eesti piimatootjad jagasid tasuta piima ka 2009. aastal Rocca al Mare Prisma ees, kui poeketid surusid omavahelise võistluse tulemusel piima hinna väga madalale. Foto: ARNO SAAR

Eesti põllumajandus- ja kaubanduskoda korraldab järgmisel kolmapäeval Tallinnas Vabaduse väljakul n-ö piima maha valamise ürituse «Piimapäev», kus jagatakse inimestele tasuta piimatooteid.

Protestiaktsiooniga tahetakse rõhutada, et piimatootmine on Eestile kasulik ja perspektiivikas majandusharu ja Vene impordikeelu negatiivne mõju piimandussektorile on väga suur. Koja hinnangul peaks ettevõtteid kriisi üleelamiseks toetama, et ootamatu kriis ei tekitaks pikaajalist kahju. Riigilt nõutakse riigieelarvest vajalike vahendite eraldamist. Lisatakse, et riigil oleks võimalik sel aastal anda eelarvest põllumeestele 23 miljonit eurot.

Põllumajandus- ja kaubanduskoja põllumajandusvaldkonna spetsialist Martin Vilen ütles, et aktsioon korraldatakse sektori probleemile tähelepanu tõmbamiseks. «Mingi aja on küll tore, et piim on odav, aga kui inimesed hakkavad maapiirkonnas töötuks jääma, siis enam ei ole tore,» sõnas Vilen.

Ta nentis, et sisuliselt on tegemist piima maha valamisega, aga kui Brüsselis valataksegi piima reaalselt maha, siis Eesti põllumehed suhtuvad sellesse halvasti ja soosivad pigem inimestele piima laialijagamist.

Vabaduse väljakule paigaldatakse väike lava ja telgid, mille kõrvale on pargitud erinevate piimatööstuste piimaveokid.

Möödakäijatele jagatakse ürituse logoga pudelites 1000 liitrit 3,5protsendilist täispiima. Kui esialgu plaaniti jagada toorpiima, siis hiljem leiti, et linnainimestele ei pruugi see tarbimiseks sobida.

Tööstuste esindajatele antakse võimalus pakkuda degusteerimiseks oma tooteid. Koda kutsub piimatööstusi annetama oma piimatooteid ka Toidupangale.

Pudel värsket piima viiakse ka kõigile Riigikogu ja valitsuse liikmetele.

EPKK juht Roomet Sõrmus lisas, et Piimapäeva eesmärk on kutsuda tarbijaid üles jooma rohkem Eesti piima ja tarbima erinevaid piimatooteid, et üheskoos toetada Eesti toidutootjaid. «Piimapäeval ei valata maha ühtegi tilka piima – piima mahavalamist pole isegi mitte kaalutud,» rõhutas Sõrmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles