Veskimägi jätkab Eleringi juhina veel viis aastat

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reedel kogunenud riigile kuuluva energiajaotusettevõtte Elering nõukogu valis uueks esimeheks Kajar Lemberi ning pikendas juhatuse esimehe Taavi Veskimägi volitusi järgmiseks viieks aastaks.

Eleringi juhatuse teiste liikmete nimetamist arutab nõukogu järgmisel koosolekul.

Veskimägi sõnul jätkub Eleringi jaoks tõsiseid väljakutseid järgnevateks aastateks, olgu nendeks ühise elektri- ja gaasisüsteemihalduri loomine, Balti riikide sünkroontöö ettevalmistamine Mandri-Euroopa elektrisüsteemiga või Eesti energiaturgude täielik integreerimine Euroopa ühtse siseturuga.

«Eleringi rolli Eesti energiasüsteemis on raske üle hinnata, sest lisaks varustuskindluse ja kõigile elektrituru osapooltele võrdsete võimaluste tagamisele on ettevõtte ülesanne teha strateegilise tähtsusega investeeringuid, pidades efektiivsuse kõrval silmas kogu Eesti sotsiaalmajanduslikke arenguid ning vajadusi,» ütles Lember.

«Tuginedes oma senisele juhtimiskogemusele nii avalikus kui ka erasektoris, pean tähtsaks võtta Eleringi nõukogus kliendikeskne vaade ning mõelda ka nõukogu tasemel rohkem sellele, kuidas riigiettevőte koostööpartnerite ja turuosalistega suhestub,» lisas Lember.

Kajar Lemberi kõrval kuuluvad Eleringi nõukokku Heiki Tammoja, Tarmo Mänd, Thomas Auväärt ja Timo Tatar.

Lember töötab alates 2013. aastast Tartu linna rahandus- ja ettevõtlusvaldkonna abilinnapeana, enne seda oli ta aastatel 2011-2013 riigikogu liige. Lember on kuulunud mitme sihtasutuse ja äriühingu juhtorganitesse ning asutanud 2010. aastal eraettevõtjana Vudila mängumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles