Specto Kindlustusmaakleril pole luba kindlustusvahendusega tegelemiseks

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustusmaaklerite nimekiri finantsinspektsiooni kodulehel.
Kindlustusmaaklerite nimekiri finantsinspektsiooni kodulehel. Foto: Finantsinspektsioon

Finantsinspektsiooni teatel pole äriühingul Specto Kindlustusmaakler OÜ luba tegutseda kindlustusvahendusega ning ettevõtte ärinimes kasutatav sõna «kindlustusmaakler» on seetõttu avalikkust eksitav.

Finantsinspektsioon tegi 15. augustil 2012 otsuse, millega keeldus Specto Kindlustusmaakler OÜ kindlustusvahendajate nimekirja kandmisest, sest ettevõtte juhatuse liikmel Mart Saluverel puudub kindlustustegevuse seaduses nõutud laitmatu eri- ja ärialane reputatsioon. Specto Kindlustusmaakler vaidlustas finantsinspektsiooni otsuse Tallinna halduskohtus.

Ei halduskohus ega ringkonnakohus rahuldanud Specto Kindlustusmaakler OÜ kaebust ja finantsinspektsiooni otsus jäi jõusse.

Finantsinspektsiooni töö üks eesmärk on tagada, et kõik reguleeritud finantsturul tegutsevad isikud, kes on kindlustusmaakleri juhtorgani tasandil otsustusvõim, vastavad kindlustustegevuse seaduses kehtestatud nõuetele. Isiku sobimatuse tõttu kindlustusmaakleri juhtorganisse ei kandnud inspektsioon Specto Kindlustusmaakler OÜ-d kindlustusvahendajate nimekirja.

Finantsinspektsioon juhib tähelepanu ka asjaolule, et sõna «kindlustusmaakler» äriregistrisse kantud äriühingu nimes Specto Kindlustusmaakler OÜ on avalikkust eksitav. Kindlustustegevuse seadus keelab juriidilise isiku ärinimes või kaubamärgis kasutada sõna «kindlustusmaakler», kui isik ei ole kindlustusmaakler.

Eestis tegutsevate kindlustusmaaklerite nimekiri on inspektsiooni kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles