Saksamaa rongireisijad saavad põrgukuumuse tõttu hüvitist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedikud aitavad kuumuse tõttu kokkukukkunud reisijat.
Meedikud aitavad kuumuse tõttu kokkukukkunud reisijat. Foto: SCANPIX

Saksa raudteefirma Deutsche Bahn alustas kriisikõnelusi, sest üle 50 kraadi küündiv temperatuur kiirrongides on sundinud reisijatele maksma hüvitisteks kokku enam kui miljon eurot.


Rongide õhukonditsioneerid lähevad praeguse kuumalaine ajal rikki, sest on ette nähtud kuni 32-kraadise temperaturiga toimetulemiseks, vahendas BBC

Vihaste reisijate maharahustamiseks nõustus Deutsche Bahn igale inimesele, kes pärast ülekuumenenud rongis sõitmist vajas arstiabi, maksma 500 eurot ning lisaks tagasi piletiraha. Hüvitist on saanud juba üle 2200 reisija.

Deutsche Bahni juht Ruediger Grube on seadnud kahtluse alla Intercity Express kiirrongide kvaliteedi. Saksamaa raudteetööstuse ühenduse juht Ronald Poerner ei nõustunud selle kriitikaga ning ütles, et rikete põhjus võib olla rongide kehv hooldus.

Deutsche Bahni sõnul ilmuvad järgmisel aastal raudteedele uue põlvkonna Intercity Express kiirrongid, mille õhukonditsioneerid tulevad toime kuni 40-kraadise kuumusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles