Arengufond tahab riskiinvesteeringute asemel hakata toetama ettevõtete sündi

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi tegevjuht Pirko Konsa
Arengufondi tegevjuht Pirko Konsa Foto: Arengufond

Arengufondi juhatuse esimees Pirko Konsa tegi täna riigikogu ees ettekande fondi tegevusest ning tõi muuhulgas välja, et nad on algatanud uue investeerimisstrateegia väljatöötamise.

Konsa sõnul on nõukogu algatatud investeerimisstrateegia plaanis kinnitada aasta lõpus ja viib rõhu riskikapitali asemel ettevõtete sünni soodustamisele sellele eelnevas arenguetapis. «Meie ühine nägemus koos partneritega on, et parim viis seda teha on investeerida vähemalt kolme professionaalsesse mikroinvesteeringuid tegevasse ja start-up'e arendavasse ettevõttesse. Siinkohal märgin, et tegu peaks olema eraettevõtetega,» ütles Konsa.

See uus strateegia eeldab Konsa sõnul ka Arengufondi seadusesse muudatuste sisseviimist, mis võiksid saada ellu viidud veel Riigikogu selle koosseisuga. Strateegia loomisesse on kaastaud mitu osapoolt, sh KredEx, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ja mitmed erasektori partnerid.

«Eesti peab seadma endale eesmärgiks olla üks maailma parimatest paikadest senist turgu muutvatele toodetele. Meie keskkonnas ja inimestes on olemas ainulaadseid puudusi – eestlaslik jonn, Nõukogude ajast pärinev ja tundub, et geneetiliselt edasikantav oskus teha mitte millestki midagi. Kõik need arengutõrked saavad olla meie tugevused, millele tuleb juurde lisada oskus luua inimeste vajadustele kõige paremini vastavaid tooteid. Uus investeerimisstrateegia aitab kaasa vähemalt saja uue idufirma sünnile, kellest parimad suudaksid ehk korrata Eestist päris Skype'i inseneride edulugu. Meie võimuses on ka ettevõtluse keskkonna soodustamine, n-ö mulla kobestamine,» kirjeldas Konsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles