Pea pooled noored töötajad eelistavad paindlikkust palgale

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored eelistavad palgale paindlikku tööaega
Noored eelistavad palgale paindlikku tööaega Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

45 protsenti Y-põlvkonna esindajatest, kes on sündinud 1979. ja 2001. aasta vahel, eelistab paindlikku tööaega palganumbrile.

«Suhtumine tösse on muutunud, kuigi tööandjad püüavad seda ignoreerida,» märkis Gerli Veermäe GoWoraBitist Palga Päeva konverentsil.

Nooremapoolsed töötajad soovivad tööd vahetada keskmiselt iga kolme aasta tagant ning ühel inimese võib elu jooksu olla 15 kuni 20 töökohta. Samuti ei välista noored samaaegselt mitme erineva asja tegemist. «Oluline on töö sisu ja võimalus teha tööd, mis annab mulle midagi juurde,» rääkis Veermäe.

«Palk on muutunud hügieenifaktoriks, mis peab olema, aga sellega enam motivatsiooni ei tõsteta, kui mingi standard on saavutatud,» möönis Veermäe.

Inimesed tahavad teha paindlikku tööd. See ei peeta enam privileegiks vaid iseenesestmõistetavaks. 69 protsenti inimestest ei pea kontoris käimist oluliseks. 89 protsenti inimesi eelistavad ettevõtteid, kes pakuvad paindlikku tööaega.

51 protsenti tööandjatest arvavad, et need nõudmised on aga liiga suured.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles