Saaremaa vald piiras metsa väljaveo pärast raskeveokite liiklust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsavedu ja palgid. Fotol puudub seos sündmusega.
Metsavedu ja palgid. Fotol puudub seos sündmusega. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saaremaa Kaarma vald kehtestas kahel teelõigul raskeveokitele koormuspiirangu, kuna mitu viimast aastat kestnud kontrollimatu metsamaterjali väljavedu on teed põhjalikult ära lõhkunud, kirjutab Meie Maa.

Kaarma valla halduse peaspetsialisti Maidu Otsa sõnul on Hakjala-Hübja ja Ansjala-Tõrise teelõikudel kattekiht paljudes kohtades läbi vajunud ja teedes on suured augud.

«Tee on metsaveo tõttu nii hulluks muudetud, et kohalikud lõhuvad neil teedel oma autosid ega saa heina teha, sest seal sõitmine on ülimalt keeruline,» lausus Ots.

Kaarma vallavalitsus otsustas Hakjala-Hübja ja Ansjala-Tõrise teelõigu sulgeda rohkem kui 10 tonni kaaluvatele raskeveokitele. Normi ületavad raskeveokid saavad seal nüüdsest sõita vaid vallavalitsuse antud erilubade alusel.

«Meie eesmärk piirangu kehtestamisega oligi see, et metsamaterjali väljavedu korraldava firma esindajad tulevad nüüd vähemalt luba küsima ja siis nõuame neilt teekatte taastamist. Sest muidu on nii, et metsamaterjal veetakse välja, teed lõhutakse ära, raha saadakse kätte ja siis pole enam nende asi, mis teedest saanud on,» rääkis Ots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles