HD video: mis vahet on iPhone 6 ja iPhone 6 Plusil?

PM Majandus
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 6 ja iphone 6 Plus
iPhone 6 ja iphone 6 Plus Foto: AFP / Scanpix

Teisipäeval esitles Apple kaht uut nutitelefoni. Pärast šõud said valitud reporterid neid oma käega katsuda ja jagasid muljeid.

Põhimõtteliselt on mõlema telefoni riist- ja tarkvara identsed, vaid Plus (ekraan 5,5 tolli) on tavalisest (4,7 tolli) suurem. Plus on 0,2mm paksem – vastavalt 6,9 ja 7,1mm. Erinevad ka ekraani eraldusvõime ja punktitihedus:

iPhone 6 Plus: 1920X1080 px (401 ppi)

iPhone 6: 1334X750 px (401 ppi)

Engadgeti reporteri sõnul eeldas ta, et suurema ekraani pilt on parem, kuid silm mingit erinevust ei tabanud. Tänu suurele ekraanile on 6 Plusil eriline ühe käega kasutamise režiim ja ekraani kahe rakenduse vahel jagamise võimalus, nagu Samsungi suurematel telefonidel ja tahvlitel. Ühe-käe-režiimi minekuks tuleb Touch ID nuppu koputada (mitte vajutada) ja kogu pilt koondub ekraani alumisse poole, jättes ülemise tühjaks.

Suurem ekraan nõuab rohkem energiat ja seega on Plusil suurem aku. Aku kestvuseks toob Apple välja järgmist:

iPhone 6: 14 tundi kõneaega, 10 päeva ooteaega, 11 tundi videot, 50 tundi muusikat, 10 tundi surfamist

iPhone 6 Plus: 24 tundi kõneaega, 16 päeva ooteaega, 14 tundi videot, 80 tundi muusikat, 12 tundi surfamist

Kaamerad on samuti identsed 8MP iSight, millel on suurte, 1,5 mikroniliste pikselitega sensor. Suuremal ja kallimal telefonil lisaks optiline pildistabilisaator. Mõlemaid mudeleid pakutakse 16GB, 64GB ja 128GB salvestusmahuga.

Esmakordselt on iPhone’id varustatud NFC (lähiväljaside) kiibiga. See on hädavajalik uue maksesüsteemi Apple Pay toimimiseks, sest maksmiseks peab telefoniga kaupluse terminali puudutama ja siis makse sõrmejäljega kinnitama. Samas annab NFC võimaluse erinevate igapäevatoimingute automatiseerimiseks, mis Android-maailmas juba mitu aastat tavaline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles