Pärnu maakonnas algavad Rail Balticu geotehnilised uuringud

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna, 10. septembril alustatakse Rail Balticu geotehniliste uuringutega Pärnumaal, Häädemeeste valda jääval trassilőigul. Uuringutega analüüsitakse raudtee aluspinnase geotehnilisi omadusi ning nende teostamine on eeldus ohutu ja töökindla raudteetrassi planeerimiseks.

Tööd algavad Häädemeeste vallas 18 kilomeetri pikkusel trassilőigul Orajőe külast Nepste külani. Maade valdajaks on sellel lőigul valdavalt RMK, kellelt on tööde teostamiseks kirjalik nőusolek juba saadud. Teistele maaomanikele saadetakse enne nendele kuuluvatel maadel töödega alustamist tegevustest teavitav kiri ning küsitakse maaomaniku nőusolekut geotehniliste uuringute tegemiseks. Geotehnilise uuringu tegemine ei nőua maaomanikult täiendavat aja- vői asjaajamiskulu ning maaomaniku kohalolek uuringu läbiviimise ajal ei ole vajalik.

Geotehniliste uuringute eesmärk on välja selgitada raudtee ja sellega seotud ehitiste aluspinnase läbilőige, pinnasevee tase ja pinnasekihtide geotehnilised omadused.

Geotehniliste uuringute käigus tehakse projekteeritava raudtee koridoris 100 meetri tagant puuraugud diameetriga umbes 10 cm. Puuraukudest vőetakse pinnasest proovid laboriuuringuteks. Puuraukude sügavus sőltub vajalikest määrangutest ja geoloogilisest ehitusest ning jääb enamasti vahemikku 3-10 m. Puurimistööde lőppedes jäetakse augud paariks päevaks avatuks, et vajadusel mőőta pinnaseveetaset ning seejärel augud täidetakse.

Töid teostab Reaalprojekt OÜ ning täpsemat infot saab Rail Balticu infoveebist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles