Padar: Baltimaad vajavad Euroopast erakorralist toetust

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Jaanus Lensment

Baltimaad, Soome ja Poola peaksid olema riikide hulgas, kelle toidusektorile rakendatakse Venemaa sanktsioonide mõju vähendamiseks Euroopa Liidu tasandil erakorralisi meetmeid, ütles põllumajandusminister Ivari  Padar.

«Praegu on rakendumas Euroopa Liidu ühises põllumajanduspoliitikas sisalduvad kriisimeetmed põllumajandussektorile, kuid sanktsioonidest kõige enam mõjutatud Baltimaad, Soome ja Poola vajavad ka erakorraliste meetmete paketti,» ütles Padar Eesti Konjunktuuriinstituudi analüüsi «Venemaa impordikeelu mõju analüüs» esitlusel.

Padari sõnul on Venemaa läheduse tõttu olnud Baltimaade, Soome ja Poola põllumajandustoodetele oluline turg ja seetõttu on sanktsioonide mõju ka suurem. «Näiteks üle 40 protsenti Leedu kala ja põllumajandustoodete ekspordist on läinud Venemaale, Poolast ja Soomest 19 protsenti ning Eestist 18 protsenti. Sanktsioonide otsene ja kaudne mõju Eesti toidusektorile võib kokku ulatuda analüüsi järgi kuni 150 miljoni euroni,» lisas Padar.

Ministri sõnul tuleb erakorraliste meetmete pakett arutusele tõenäoliselt septembri lõpus toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu mitteametlikul istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles