San Francisco firma ahistab Putini kriitikuid

PM Majandus
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsionäär Aleksei Navalnõi on tuntud blogija, kes paljastab korruptsiooni võimuladvikus.
Opositsionäär Aleksei Navalnõi on tuntud blogija, kes paljastab korruptsiooni võimuladvikus. Foto: SCANPIX

Venemaal ülipopulaarset blogikeskkonda LiveJournal  opereerib San Franciscos asuv firma.

Hiljuti asus LiveJournal oma kasutajate loodud sisu piirama, teatab portaal ProPublica. Venemaal asuvatele lugejatele ei näidata Vladimir Putini tulise kriitiku Aleksei Navalnõi postitusi, selle asemel kuvatakse veateade «ERROR 451 Unavailable For Legal Reasons». Teistes riikides on Navalnõi kommentaarid endiselt loetavad.

LiveJournal paikneb küll Kalifornias, kuid kuulub Vene firmale Rambler Co. LiveJournali tegevjuht Katja Akudovitš ei andnud järelepärimise peale sisulist vastus, vaid sõnas: «Kinnitan, et Rambler Co ei oma LiveJournali üle mingit mõju. Me oleme Ameerika firma ja järgime Ameerika seadusi.»

Sotsiaalmeedia pioneer LiveJournal oli kord Ameerikas ülipopulaarne blogikeskkond. Praegu on see jäänud Tumblri ja Wordpressi varju, kuid Venemaal kasutatakse seda massiliselt ning sõnad LiveJournal ja blogimine on seal sama hästi kui sünonüümid.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles