Läti minister: Putin on valmis minema väga kaugele

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Läti kaitseminister Raimonds Vējonis hoiatas eile telekanali LNT vahendusel, et Venemaa president Vladimir Putin «on valmis minema väga kaugele».

Küsimusele, kui kaugele Putin on valmis minema, minister täpset vastust ei andnud, kuid rõhutas, et pärast uute sanktsioonide jõustumist lähevad asjad Venemaaga hullemaks, mitte paremaks.

«Me näeme, kuidas olukord vahetpidamata eskaleerub. Heakene küll, praegu on [Ida-Ukrainas] kehtestatud vaherahu, mida on võib-olla rikutud. Aga üldiselt me näeme, et pärast sanktsioonide rakendamist toimub eskalatsioon,» vahendab Dienas Bizness kaitseministri sõnu.

Vējonise sõnutsi on Venemaa näidanud, et on väga võimas naaber, kes on ilmselgelt huvitatud olukorra destabiliseerimisest mitte üksnes Ukrainas vaid ka Euroopas tervikuna – ning eriliselt Baltimaades. Ja selleks tuleb meil ministri hinnangul valmis olla.

Varasemalt on Vējonis kinnitanud, et lähtuvalt NATO hiljutise tippkohtumise otsustest tuleb vaadata üle Läti lähiaastate kaitse-eelarve rõhuasetusega infrastruktuuri arendamisel kiirreageerimisjõudude tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles