Tallinna Sadama parvlaevahankele pakkumisi ei tulnud

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Kuivastu.
Parvlaev Kuivastu. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna Sadama tütarettevõtja TS Laevad OÜ hankel parvlaevade hankimiseks saarte ja mandri vahelise laevaliikluse korraldamiseks osalejad pakkumisi ei teinud; TS Laevad alustab järgmise sammuna parvlaevade soetamiseks otsekõnelusi tehaste ja laevaomanikega, teatas Tallinna Sadam.

«Laevaomanikelt ja –tehastelt saadud info põhjal on laevanduses taoline hankemenetlus üsna erandlik, selle asemel on levinud tava pidada otseläbirääkimisi,» lausus Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil. «Samuti pole tavaks ühispakkumiste esitamine — näiteks kaks ühelt ja kaks teiselt tehaselt — koos seeläbi kaasnevate võimalike riskide ühise jagamisega.»

Allan Kiili sõnul on nii laevaomanikud kui ka laevatehased avaldanud hankemenetluse käigus omapoolset valmisolekut asuda laevade tarnimiseks otsekõnelustesse. «Laevaehitajad ja –omanikud on teadlikud meie soovist ning on näidanud ka valmisolekut aluste ehitamiseks või prahtimiseks. Seetõttu alustame otseläbirääkimisi, et selgitada võimalus hankida parvlaevaliikluse korraldamiseks neli nõutud parvlaeva,» ütles ta.

Juhul kui nelja laeva soetamise osas peetavad kõnelused on tulemuslikud, osaleb TS Laevad OÜ Allan Kiili kinnitusel ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi välja kuulutatud mandri ja saarte vahelise parvlaevaliikluse riigihankel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles