8 täiesti kasutut tegevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stop märk
Stop märk Foto: SCANPIX

Asjade nimekiri, mida tegema peab on niigi pikk, inc.com pakub välja nimekirja sellest, mida mitte teha. 

1.Ära lükka töid homse varna Aega on niigi vähe, milleks seda raisata

2. Ära virise Keegi ei pääse elust läbi ilma kriimudeta, kõigil on probleeme. Kurtmine ei tee asja paremaks.

3. Ära lase teistel oma elu üle otsustada. Ei maksa olla passiivne, võta ohjad oma kätte! Iga päev tasub teha väikseid samme oma eesmärkide suunas.

4. Ära võta midagi iseenesestmõistetavana. Kui sul läheb hästi, ole selle eest tänulik. Kuis sul läheb parajasti aga kehvasti, siis pea meeles, et ka see ei kesta igavesti ning kusagil on olukorrast väljapääs.

5. Ära planeeri, kui see pole võimalik. Kui sa tead, et homne päev on väga sarnane tänasele, on mõistlik seda planeerida. Tundmatu tulevikuga silmitsi seistes ei ole aga plaanidest kasu ja tuleb hoopis kiirelt reageerida.

6. Ära lisa oma elule stressi. Alati on liiga palju teha ja liiga palju koosolekuid, millel osaleda, liiga palju kirju, millele vastata. Lisaks võib alati mõni asi ootamatult untsu minna: arvutist hakkab tulema sinist suitsu ja rong jääb hiljaks. 

Mõned asjad on möödapääsmatud ning sinna pole midagi parata. Aga oma elu ei maksa ka ise raskemaks teha. Kui sa tead, et töö võtab aega paar tundi, siis ära jäta endale selle tegemiseks 20 minutit. Ära jäta juhuse hooleks seda, mille üle sul on kontroll.

7.Ära ole negatiivne. Alati leidub neid, kellele meeldib kurta, silmi pööritada ja kuulujutte puhuda, see on aga tühi töö ja vaimu närimine.

8. Ära tee kõike üksi. Maailmas on teisi andekaid inimesi ka. Kõigega ei pea üksi hakkama saama, küsi teistelt nõu ja abi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles