Ministeerium: hinnalangus on lühiajaline

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium.
Rahandusministeerium. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Hindade langus on lühiajaline ning selle taga on inimeste sundkulutuste vähenemine, kommenteeris rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Kristjan Pungas tänast tarbijahinnaindeksi languse uudist statistikaametilt.

«Rahandusministeeriumi suvise prognoosi kohaselt hakkab hindade langus sügisel pidurduma ning pöördub järk-järgult kasvule energiatoodete hinnalanguse pidurdumise ning osa toiduainete oodatava kallinemise tőttu,» märkis Pungas.

«Lisaks on hakanud geopoliitiliste pingete ning euroala rahapoliitika lődvendamise mőjul euro viimastel kuudel odavnema, pidurdades impordihindade langust. Aasta kokkuvőttes vőib oodata 0,3-protsendilist inflatsiooni.»

Järgmise aasta alguses kergitavad Pungase sõnul inflatsiooni ka riigi meetmed, millest valdava osa moodustab alkoholiaktsiisi tőstmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles