Kinnise ala ettevõtted kaotasid Obama visiidi ajal käivet

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Härma
Margit Härma Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kui hotellipidajad said USA presidendi visiidist vaid kasu, siis ettevõtted, kes jäid Swissôteli kinnisesse tsooni või selle lähedusse, pidid kolmapäeval kas üldse uksed kinni panema või kaotasid käivet.

Mitmed ettevõtjad on politseilt küsinud isegi võimaluse kohta saada käibekaotuse hüvitist, aga seda kellelegi makstud ei ole.

Tornimäe ärikeskuses ehk täpselt Swissôteli kõrval asuvas majas kohvikut Mamo pidav Margit Härma ütles, et kohviku kaotatud käive oli tema panus Obama visiiti. «Muidugi ei meeldi mulle ettevõtjana panna uksi kinni, aga eestlasena olin selle kõigega väga rahul,» ütles ta.

Visiit hakkas inimesi Härma sõnul kesklinnast eemale peletama juba teisipäeval ja käibelangust oli tunda kõigis tema kesklinna kohvikutes. «Rahvas hoidis kesklinnast eemale nagu katkukoldest,» sedastas ta.

Mingit kahjutasu nõuda pole Härmal isegi mõttesse tulnud ning eile toimis kohvik juba tavapärases rütmis. «See ei ole ikkagi mingi looduskatastroofi või põlengu järgne olukord. Kõik teadsid, et Obama tuleb ja Obama läheb,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles