Kaubad odavnesid augustis veelgi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukorviga kliendid poes.
Ostukorviga kliendid poes. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2014. aasta augustis võrreldes juuliga -0,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta augustiga -0,7 protsenti, teatas statistikaamet.

Kaubad olid 2013. aasta augustiga võrreldes 0,7 protsenti ja teenused 0,8 protsenti odavamad.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta augustiga võrreldes langenud 0,7 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad samuti 0,7 protsenti.

2013. aasta augustiga võrreldes mõjutasid tarbijahinnaindeksit enim elekter, soojusenergia ja küte, sealjuures oli kodudesse jõudnud elekter 7,6 protsenti ja soojusenergia 3,9 protsenti odavam. Suuremat mõju indeksile avaldas veel 20 protsenti odavam köögivili ning alkohoolsed joogid ja tubakas, mis on aastaga kallinenud vastavalt 2,7 protsenti ja 6,3 protsenti. Mootorikütus oli aastataguse ajaga võrreldes 3,5 protsenti odavam.

Mullu sama ajaga võrreldes on toidukaupadest enim kallinenud konservpiim (19 protsenti) ning odavnenud suhkur (37 protsenti) ja õunad (31 protsenti).

Juuliga võrreldes mõjutas augustis tarbijahinnaindeksit enim värske köögivilja 21 protsenti-line odavnemine. Suurem mõju indeksile oli veel rõivaste ja jalatsite soodusmüükide lõppemisel ning 2,4 protsenti odavnenud mootorikütusel. Toidukaupadest odavnesid kuuga enim magus pipar (45 protsenti) ja tomat (38 protsenti) ning kallines hiina kapsas (19 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles