Sulling eraldas väikesadamatele kaks miljonit eurot

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare jahisadam
Kuressaare jahisadam Foto: Küllike Rooväli

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling allkirjastas määruse, millega luuakse kahe miljoni euro suurune väikesadamate võrgustiku arendamise toetus.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiteate kohaselt on toetuse eesmärk tõsta Eesti kui mereturismi sihtkoha konkurentsivõimet.

Toetust saavad taotleda Eesti sadamaregistrisse kantud sadama pidajad. Ühele projektile eraldatakse minimaalselt 30 000 ja maksimaalselt 200 000 eurot, finantseerimise piirmäär on kuni 70% abikõlbulikest kuludest.

Kokku on meetme planeeritud eelarve kaks miljonit eurot ja väljamaksete tegemise tähtaeg oktoober 2015. Taotlusi hakkab vastu võtma Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Toetatavad tegevused on väikesadama hüdrotehniliste rajatiste ehitamine ja laevasõidutee märgistamine, sildumisrajatise väljaehitamine, sadama sissesõidutee süvendamine, sadama territooriumi väljaarendamine, turvalisuse tagamine sadamas ning lisateenuste (toitlustus, veevarustus, kütuse müük jne) arendamine.

Sadamaregistri andmetel on Eestis registreeritud 110 sadamat, kus väikelaevade sildumine on võimalik. Neist umbes 25 vastab külalissadama nõuetele ehk pakub turistile kvaliteetset teenust. Väikesadamate võrgustiku kava kohaselt on plaanis aastaks 2020 selliste sadamate arvu eri programmide toel suureneda 50ni.

Meetme raames toetatakse vähemalt kümne väikesadama arendamist. Toetust rahastatakse Euroopa Liidu Regionaalarengu fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles