150 ettevõtet said tuhandeeuroste arvete deklareerimiseks ajapikendust

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-maksuamet.
E-maksuamet. Foto: Postimees.ee

Maksu- ja tolliametilt (MTA) on augusti lõpu seisuga taotlenud üle tuhande euroste tehingute deklareerimise kohustuse edasilükkamist 420 ettevõtet, neist 150 taotlus on rahuldatud.

Üks taotlus rahuldati tulenevalt ettevõtte eripärast osaliselt, ülejäänud taotlused on MTAs veel läbivaatamisel.

MTA pressiesindaja Uku Tampere sõnul ei ole seni olnud põhjust ühtki taotlust tagasi lükata. Samas ei välistanud ta, et veel läbivaadatavate taotluste hulgas on mõni selline, mida ei rahuldata.

MTA lõpetas taotluste vastuvõtmise 1. septembril. «Arvata aga on, et neid meile veel laekub. Nende, pärast tähtaega laekuvate taotluste puhul teeb maksuamet otsuse juhtumipõhiselt,» ütles Tampere.

Alates 1. novembrist peavad ettevõtted hakkama käibedeklaratsiooni lisal deklareerima arvete informatsiooni juhul, kui ühe tehingupartneriga ületab käive tuhandet eurot kuus. Esimene deklaratsioon tuleb käibemaksukohustuslasel esitada hiljemalt 22. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles