Tallinna Sadam kasvatas konteinerite ja reisijate vedu

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transiidikeskuse Muuga terminali laiendus on kasvatanud konteinervedude mahtu.
Transiidikeskuse Muuga terminali laiendus on kasvatanud konteinervedude mahtu. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Aasta esimese kaheksa kuu konteinervedude maht AS Tallinna Sadam sadamates kasvas 4,7 protsenti võrreldes mullu sama ajaga; samuti püstitas sadamaid läbinud reisijate arv uue rekordi.

Kaheksa kuuga suurenes sadamaid läbinud konteinerite arv 4,7 protsenti 176 678 TEUni. Konteineris veetud kaupade kogus kasvas mullusega võrreldes 16,3 protsenti 1,33 miljoni tonnini.

Ro-Ro kaupade vedu ulatus 2,6 miljoni ning segalasti vedu 0,6 miljoni tonnini, mis on mullusest vastavalt 9 ja 41,4 protsenti suurem. Puistlasti vedu vähenes võrreldes möödunud aasta kaheksa kuuga 21,7 protsenti 1,6 miljoni tonnini.

Sadamaid läbinud kogu kaubamaht ulatus aasta esimese kaheksa kuuga 19,4 miljoni tonnini, mis on mullusest 0,2 protsenti enam.

Aasta esimese kaheksa kuuga teenindasid Tallinna Sadama sadamad kokku 6,8 miljonit reisijat, mis on uus rekord. Mullu samal ajal oli reisijatearv 6,4 miljonit.

Augustis kukkus kaubaveomaht mulluse augustiga võrreldes 5,3 protsenti, seda peamiselt vedellasti arvelt. Konteineris veetud kaupade kogus suurenes 25,1 protsenti.

Augustis oli reisijaid 1,1 miljonit, mis on eelmise augustiga võrreldes 3,9 protsenti enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles