Kolm küsimust, mida enne ameti mahapanekut endalt küsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölt tasub lahkuda edukana
Töölt tasub lahkuda edukana Foto: SCANPIX

Kõik asjad elus leiavad oma lõpu ja nii ka töösuhted. Enne lahkumisavalduse lauale panekut tuleks aga kolmele allolevale küsimusele vastata, vahendab Business Insider.

1. Kas sul läheb oma praegusel töökohal hästi?

Väga ahvatlev on amet maha panna siis, kui asjad tööjuures lähevad allamäge. Tööandjale jääd sa aga paraku meelde sellisena, nagu sa olid oma ametiaja lõpus. Töö lõpetamine siis, kui tulemused on kehvapoolsed võib pikalt töökäiku varjutada, kuna tulevaste tööandjatel on sotsiaalmeedia vahendusel väga lihtne endise tööandjaga ühendust võtta.

Lisaks teeb töölt lahkumine ilma, et oleks ette näidata häid tulemusi, uue töökoha leidmise keerulisemaks. Pealegi on edu ja enesekindlusel teesklemine tööintervjuul väga keeruline.

2.Kas sul on uus töökoht olemas?

See, kui töötaja on ameti maha pannud enne uue leidmist, võib värbajad teinekord kõhklevaks muuta. Kuna töötaja kas pole lahkunud omal soovil või ei suutnud ta tööjuures asju piisavalt kaua korras hoida, et endale uus töö leida. Kandidaadid, kellel on töö olemas, tunduvad ahvatlevamad. Inimloomus ütleb meile, et kui teised juba midagi tahavad, peab see väärtuslik olema.

3. Kas sul on olemas paar soovitajat

Ka Eestis küsitakse üha enam värbamisprotsessi osana kandidaatidelt soovitusi. Oluline on, et oleks varnast võtta paar kontakti, kes on nõus sinu positiivseid omadusi kinnitama.

Soovitajad peaksid olema nii tähtsa positsiooniga kui võimalik. Kasuks tuleb ka see, kui nad oskaksid välja tuua, miks sa just oma ihaldatavale töökohale eriti hästi sobid.

Head soovitajad leitakse tavaliselt tubli töö tulemusena, aga õigete inimeste valimine ja neile õige informatsiooni andmine aitab palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles