Obama: Ameerika on ära teeninud palgatõusu

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama kõnelemas Milwaukees Tööpüha puhul peetud tööfestivalil.
USA president Barack Obama kõnelemas Milwaukees Tööpüha puhul peetud tööfestivalil. Foto: Charles Dharapak / AP

USA president Barack Obama lubas eile Tööpüha puhul Milwaukees peetud esinemises, et jätkab Kongressi survestamist kõrgema miinimumpalga kehtestamiseks, vahendas BBC.

Obama ütles oma esinemises, et nii majandus kui ka töölised on praegu paremal järjel kui 2009 mil ta asus ametisse. «Ameerika on ära teeninud palgatõusu,» ütles ta.

USA töötuse määr kukkus ühe protsendipunkti tänavu teises kvartalis, ning majandus kasvas 4,2 protsenti mulluse sama kvartaliga võrreldes.

Obama sõnul on need majanduse paranemise märgid põhjustatud otsustest, mida tema administratsioon tegi esimesel ametiolekuajal, kaasa arvatud USA autotööstuse võlakoorma kustutamine.

«Ameerika on palju tugevam otsuste tõttu mida me tegime majanduse päästmiseks ja selle uuele alusele ülesehitamiseks, küsides lihtsa küsimuse: on see hea lihtsatele ameeriklastele?» ütles Obama.

Veebruaris üritas Obama kehtestada miinimumpalga uut määra 10,1 USA dollarit (7,7 eurot) praeguse 7,25 dollari (5,5 eurot) kõigile föderaalvalitsuse lepingupartneritele, kuid USA kongress, kus vabariiklastel on enamus, blokeeris selle plaani. Novembris on tulekul kongressi vahevalimised, kus on ette näha üsna tasavägist rebimist vabariiklaste ja demokraatide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles