Kujala: Fazer lahkub Eestist, kus tehasel on vanad seadmed

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fazer Grupp viib leivatootmise Lätisse ja Leedusse mitte Eesti liiga kõrgete palkade vaid siinse tehase võimetute seadmete pärast, rääkis ettevõtte pagaritööstuste tegevjuht Petri Kujala.

Petri Kujala,

Fazer Grupi pagaritööstuse valdkonna tegevjuht:

Leivaturg on muutunud kogu Baltikumis nii, nagu see on muutunud kõikidel meie koduturgudel. Pakendatud värske leiva tarbimine on vähenenud, toodete maksumus on tõusnud ja Baltikumis on tootmisvõimsuste ülejääk, mistõttu kasumlikkus pole ootuspärane. Hea kasumlikkuse nimel me konsolideerime oma tootmise. Eesti kõrgemad palgad pole süüdi selles, et me viime tootmise Eestist mujale. Eesti leivatööstus on Balti riikidest vanim ja seadmete võimsus selgelt väikseim. Siin oleks vaja teha selliseid suuri investeeringuid, mida meie teistes Baltikumi leivatööstustes pole vaja teha, sest meil on uus tehas Ogres ja uued seadmed Kaunases. Tuleme siia müüma siin tuntud ja turvalisi Eesti tooteid, meie müük ja turundus jäävad siia alles. Me jälgime endiselt Eesti tarbijate harjumusi ja vajadusi. Valmistame edaspidi samasuguseid leibasid nagu tänaselgi päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles