Leibur: meile on Eesti turg jätkuvalt prioriteet

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmisliin Leiburi tehases.
Tootmisliin Leiburi tehases. Foto: Liis Treimann

ASi Leibur juhatuse esimehe Asso Lankotsi sõnul pole ettevõttel plaane Eesti tootmist mujale kolida ega kärpida ning eestimaist leiba-saia saab poest ka edaspidi.

Lankotsi sõnul jätkab tänavu pakendatud leiva- ja saiaturg küll langust, kuid Leibur jääb jätkuvalt keskmisest kasumlikumaks toiduainetööstuseks ettevõtteks nii Eestis kui ka Balti riikides. «Meie tugevus on kaasaegne tehnoloogia, hästi organiseeritud tootmine ning turul toimuvale kiire reageerimine,» nentis Lankots pressiteate vahendusel.

Tema sõnul kavatseb Leibur ka edaspidi panustada nii olemasolevatesse kui ka uutesse toodetesse. «Hetkel kasvab näiteks nõudlus bake-off-pagaritoodetele ning seda trendi silmas pidades avas meie emaettevõte VAASAN Grupp juba aasta tagasi Sauel uue külmutatud pagaritoodete tehase, mis võimaldab meil laiendada pakutavat tootevalikut ning turumuutustega paremini kohaneda,» lisas Lankots.

«Seni on Eesti toiduainetööstus ja tootmisettevõtted pigem puutunud kokku tööjõupuudusega ning usun, et head töötajad pikalt tööta ei jää. Leibur ootab Fazeri endiste töötajate CVd ning headele spetsialistidele leitakse kindlasti rakendus,» ütles Lankots.

Fazeri tootmise Eestist ärakolimise pärast ei näe Leibur ette ka tarneraskusi lõpptarbijale. Lankotsi sõnul on Leibur valmis vajadusel enda tootmismahtu kasvatama.

Leibur annab Eestis tööd üle 300 inimesele. Toodangut valmistatakse Tallinna tehases ja pagaritöökojas Tartus. Leibur varustab oma toodanguga igapäevaselt Eesti, Soome, Läti ja Leedu turgu. Leibur kuulub rahvusvahelisse pagaritööstuse kontserni VAASAN Grupp, mis on juhtiv pagaritööstus Soomes ja Balti riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles