Nordea võttis üle ERGO pensionifondide valitsemise

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pensions Estonia juht Angelika Tagel.
Nordea Pensions Estonia juht Angelika Tagel. Foto: Peeter Langovits

Alates 1. septembrist on ERGO pensionifondide uus fondivalitseja Eestis Nordea Pensions Estonia AS. Pensionifondide üleminek tõi Nordea pensionifondidele 27 000 uut investorit ja suurendas varade mahtu 65 miljoni euro võrra.

«Meil on rõõm tervitada kõiki uusi kliente ning oleme kindlad, et suudame neile tagada esmaklassilist ja parimale põhjamaisele praktikale toetuvat pensionivarade juhtimise teenust,» ütles Nordea Pensions Estonia juht Angelika Tagel.

1. septembril jõustunud pensionifondide vahetuse periood osutus samuti edukaks kõigile Nordea  juhitud pensionifondidele. Nordea pensionifondide varade maht suurenes 3,74 miljoni euro võrra ning klientide arv enam kui 1700 inimese võrra. 1. septembri seisuga ületas Nordea pensionifondide maht kokku 179 mln eurot ning võrdluses eelmise aasta sama perioodiga on klientide arv pea kahekordistunud.

«Pensionifondide üleminek on olnud sujuv protsess. Usaldame oma klientuuri kindlatesse kätesse, kuna Nordea pensionifondid on näidanud stabiilselt head tootlust,» kommenteeris ERGO Funds AS juhataja Alo Alunurm

Nordea Pensions Estonia juhatuse esimees Angelika Tagel lisas, et seekordsete vahetuste arv peegeldab kindlasti ka Nordea pensionifondide seniseid häid tulemusi: «2013. aastal olid Nordea pensionifondid mitmes kategoorias turu parimad ning ka käesoleval aastal on Nordea pensionifondid näidanud väga häid tulemusi.»

1. oktoobril 2014 ühendab Nordea parema sünergia saavutamiseks endised ERGO fondid Nordea pensionifondiga. Fondivalitseja vahetumisel ja fondide ühendamisel ei muutu klientide pensionivara väärtus ning tehingutega ei kaasne klientidele lisakulusid.

Nordea pensionifondide valitseja Nordea Pensions Estonia AS alustas tegevust 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles