Padar: Eesti põllumajandus elab keerulised ajad üle

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Ivari Padar
Põllumajandusminister Ivari Padar Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Eesti põllumajandus on viimase kümnendiga saanud piisavalt tugevaks, et elada üle Venemaa sanktsioonidest tulenevad tagasilöögid, ütles põllumajandus­minister Ivari Padar täna Eesti Maaülikooli avaaktusel.

«20 aastat tagasi pidi meie põllumajandus kohanduma turumajandusega, 10 aastat tagasi Euroopa ühisturuga. Praegu on meie väljakutse kohanduda muutusega ja jõuda uutele turgudele,» ütles Padar. «Selleks peame toidutootmises tegutsema tõhusamalt ja enam toorainet väärindama.»

Minister Padar ütles, et kriisiolukorrad annavad alati võimaluse korraldada asju uuel ja paremal viisil. Ta lisas, et kuigi lühikeses plaanis avaldavad sanktsioonid põllumajandusettevõtetele ilmselt märkimisväärset mõju, siis pikas plaanis on põllumajandusel Eestis selge perspektiiv.

«Toiduainete kaubandus on globaalse iseloomuga, maailma rahvastik kasvab ja haritavat maad on pigem puudu. Peame oma toidutootjad lihtsalt kõige raskemast ajast üle aitama. Ka riik on siin võimaluste piires abiks,» ütles Padar. Ta märkis, et üks selge panus on 2015. aastal avanevad uue maaelu arengukava 2014-2020 toetused ja otsetoetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles