Statoil hakkab koolitama tulevasi juhte

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: Andres Haabu

Statoil Fuel & Retail Eesti AS alustab sellel sügisel teenindusjaama juhtimise arenguprogrammiga, mis on suunatud ettevõttest väljastpoolt tulevatele juhipotentsiaaliga töötajatele.

Programmi eesmärk on leida, arendada ja siduda Statoiliga  inimesed, kellel on tahe ja vajalik suhtumine, oskused ja eeldused saada tulevikus edukaks teenindusjaama juhiks ning omandada programmi jooksul põhjalikud teadmised nii juhtimisest kui ka jaekaubanduse valdkonnast, rääkis Statoil Fuel & Retail Eesti peadirektor Kai Realo.

«Ettevõtte jaoks võimaldab  programm leida ja kasvatada endale nii tulevasi juhte kui ka väga häid valdkonna spetsialiste. Osalejate jaoks on see võimalus saada programmi jooksul erinevaid ja laiapõhjaliselt teadmisi ühe jaekaubandusettevõtte toimimisest ning selle käigus arendada ka ennast mitmekülgselt,» selgitas Realo.

Tema sõnul õpib programmis osaleja põhjalikult tundma jaekaubanduse valdkonda ning rahvusvahelise ettevõtte toimimist, millele lisaks saab sihipärast ettevalmistust juhi rolliks erinevate koolituste ja mentorluse kaudu. Koolitusprogrammiga on oodatud liituma jaekaubandusvaldkonna kogemusega inimesed, kel eeldused ja soov jätkata selles valdkonnas tööd müügiüksuse juhina.

Juba aastaid toimiva ettevõttesisese tulevase juhi arenguprogrammi 2011.a. lõpetaja Heddi-Liis Laurits on alates möödunud aasta augustist töötanud teenindusjaama juhatajana. «Tulevase juhi arenguprogramm andis mulle väga hea ettevalmistuse teenindusjaama juhtimiseks. Ma ei osanud ette näha, et see töö nõuab teadmisi nii paljudest erinevatest valdkondadest. Arenguprogrammi raames saadud põhjalikum protsesside mõistmine ja ettevalmistus inimeste juhtimiseks võimaldab mul täna oma töös saavutada suurepäraseid tulemusi» ütles Laurits.

Valmistamaks ette uusi juhatajaid ja juhataja asetäitjaid teenindusjaamadele on  Statoil Fuel & Retail Eesti oma  töötajatele korraldanud tulevase juhi arenguprogrammi juba seitse aastat. Kui senine programm on keskendunud  Statoili teenindusjaamades juba töötavatele teenindajatele, siis teenindusjaama juhtimise arenguprogrammis alustavad inimesed, kes varem Statoilis ei ole töötanud.  Teenindusjaama juhtimise arenguprogramm ja tulevase juhi arenguprogramm on osa Statoili Akadeemiast, mis pakub Statoil Fuel & Retail Eesti töötajatele erinevaid võimalusi enda arendamiseks ja uute oskuste õppimiseks.

Teenindusjaama juhtimise arenguprogramm kestab kaheksa kuud ning selle aja jooksul on osalejal võimalik õpingutega paralleelselt töötada erinevates Statoili teenindusjaamades ja ettevõtte kontoris erinevates osakondades. Programmis osalejatega sõlmitakse aastaseks koolitusperioodiks tööleping ning kogu programmi vältel makstakse osalejatele korralikku töötasu.

Programmi lõppedes või võimalusel varem pakub Statoil programmi edukalt läbinutele tööd teenindusjaama juhataja asetäitjana või teenindusjaama juhatajana Tallinn/Harjumaa piirkonna teenindusjaamades.

Lisainfot arenguprogrammi erinevate etappide kohta leiab Statoili kodulehelt rubriigist Tule tööle ning kandideerida saab 7. septembrini, saates CV ja motivatsioonikirja Statoili kodulehe kaudu www.statoil.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles