KV.EE: Maade müügipakkumiste hind kerkis Harjumaal aastaga 18 protsenti

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linna ümber valdades on kinnisvara pakkumisi palju.
Linna ümber valdades on kinnisvara pakkumisi palju. Foto: Ants Liigus

Portaali KV.EE andmetel pakuti juulis Harjumaal müügiks 2732 maatükki. Maade müügipakkumise arv kasvas aastaga kaks protsenti ning nende keskmine hind kerkis aastaga 18 protsenti.

Kinnisvaramüüjate ootused maade müügihindade osas on järjest kerkinud. Võib öelda, et isegi kiiremini, kui hinnad on reaalsetes tehingutes ülespoole rühkinud, märkis KV.EE kinnisvarakommentaaris.

Maamüüjate hinnaootuste kasv on portaali KV.EE andmetel olnud üsna ühtlane kõikides Harjumaa valdades. Vaid mõnes vallas on maade müügipakkumiste keskmine hind aasta jooksul vähenenud. Nende valdade puhul on põhiliselt tegemist piirkondadega, kus pakkumiste arv on väike ja keskmine hind on üksikute pakkumiste lisandumisest või müügist kadumisest üsnagi mõjutatav.

Maade turgu prognoosides võiks arvata, et sügisel lõppeb suurem majade ehitamine ja siis saabub tagasilöök ka maade turule. Seni kerkinud hinnad ja kasvav tehingute arv lubavad aga oodata, et tavapärast sesoonset tehingute arvu kukkumist ei tule ja maade turg jätkab aktiivselt.

«Kõige kallim maa on muidugi Tallinnas, keskmine pakkumishind meie portaalis on tõusnud aastaga 13 protsenti, 120 eurolt 136 euroni ruutmeetri eest. Harjumaal on ka linnu, kus keskmine müügipakkumise hind on langenud, näiteks Keilas 32 protsenti ja Paldiskis 13 protsenti,» kommenteeris KV.EE turundusspetsialist Kristiana Põld.

Maaturu aktiivsus ei ole kaugeltki võrreldav korterituruga. Harjumaa elamumaa turul tehakse aastas kokku 800-900 tehingut korterituru ligi 10 000 tehingu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles