Peterburi ravimiärimehed nurjasid Aseri valla turismilootuse

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu saavad külalised Kalvi mõisaga tutvuda läbi raudaia pulkade piiludes, pärast rekonstrueerimist on lootust jälle ka territooriumile pääseda.
Praegu saavad külalised Kalvi mõisaga tutvuda läbi raudaia pulkade piiludes, pärast rekonstrueerimist on lootust jälle ka territooriumile pääseda. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kalvi mõisa sulgenud Venemaa ühe mõjukaima poliitiku, föderatsiooninõukogu esimehe Valentina Matvijenko lähedased ettevõtjad napsasid väikeselt Aseri vallalt võimaluse turismiäri abil tulu teenida.

Neli aastat tagasi Kalvi mõisa luksushotelli ostnud Peterburi ettevõtjad remondivad muinsuskaitsealuse kompleksi eraresidentsiks, mida kohalikud ja turistid saavad vaadata läbi raudaia pulkade. Selline lahendus jätab Aseri valla ilma arengukavas kesksel kohal seisvast turismiärist ning Ida-Virumaa ühest olulisest kultuuriürituste toimumise kohast.

«Meie jaoks on see suur probleem, sest paljud turismigrupid loobuvad meie valda külastamast, kuuldes, et Kalvi mõisapark on suletud,» rääkis Aseri vallavanem Arthur Seppern. «Soovime mõisa peremeestega kohtuda, et paluda neilt luba pargi külastamiseks kasvõi mingitel kindlatel nädalapäevadel, kui neid endid mõisas ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles