Riigi võimalused toiduainete tootjate toetamiseks on piiratud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatooted.
Piimatooted. Foto: Mihkel Maripuu

Riigi võimalused põllumajandus- ja toiduainete tootjate toetamiseks on piiratud, ütles põllumajandusminister Ivari Padar.

Otsest riigiabi on taotlenud vaid üks põllumajandusettevõte - Rey Seakasvatus, küll on kollektiivse kirja ministeeriumile saatnud Põllumeeste Keskliit, kes viitab mitmetele võimalustele põllumeest toetada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kõige valusamalt on Venemaa impordipiirangud tabanud piima- ja sealihatootjaid ning kalandust.

«Piim ongi see sektor, mille puhul risk kõige suurem on, kui räägime impordipiirangutest, sealihaga on probleem märksa vanem, see hakkab pihta sellest perioodist, kui Venemaa kaks aastat tagasi tegi omad elussea impordipiirangud,» ütles Padar.

Piimatootjaile võiks tuua mõningast kergendust Euroopa Komisjoni äsjane toetamisotsus, juba varem riiklikul tasandil paika pandud abimeetmena hakkavad aasta lõpus toetust saama seakasvatajad, kuid riigi võimalused põllumeeste toetamiseks on siiski üsna piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles