Noored ameeriklased vihkavad sularaha

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored ameeriklased eelistavad poes maksta aina enam kaardiga.
Noored ameeriklased eelistavad poes maksta aina enam kaardiga. Foto: Panther Media/Scanpix

Ameerika alla 30-aastased täiskasvanud vihkavad sularaha nii väga, et 51 protsenti neist kasutab maksmisvahendina kaarti isegi alla viiedollariliste ostude puhul, vahendab Bloomberg Businessweek uuringut, mille viis läbi CreditCards.com.

Mida vanem on ostleja, seda tõenäolisemalt maksab ta sularahaga, mitte deebet- või krediitkaardiga, leidis uuring. 77 protsenti üle 50-aastastest ameeriklastest eelistab alla viiedollariliste ostude eest maksta sularahaga.

Igas eas kaardiga maksjad eelistavad deebetkaarti kaks korda rohkem kui krediitkaarti. Alla 30-aastaste ameeriklaste deebetkaardi eelistuse suhe võrreldes krediitkaardiga on 3-1.

CreditCards.com analüütik Matt Schulz ütles, et sularahast eemaldumise trend pole hea uudis kaupmeestele, kuna nad peavad selle eest tasu maksma, kui kliendid kasutavad ostmisel kaarti.

Järgmine trend on Schulzi sõnul kaartide väljavahetamine mobiilimaksetega.

Juulikuus läbi viidud uuringu käigus küsitleti telefoni teel 983 krediitkaardiomanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles