Tallinna Sadama parvlaevade ostuhankel on jäänud alles kaks osalejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Kuivastu.
Parvlaev Kuivastu. Foto: Küllike Rooväli

AS-i Tallinna Sadam tütarettevõtte TS Laevad OÜ korraldataval nelja jääklassiga teraskorpusega uue või kasutatud reisiparvlaeva soetamise hankel on esialgse nelja asemel jäänud alles kaks osalejat.

Kui algselt soovis hankel osaleda neli taotlejat, siis kaks neist ei vastanud kvalifitseerimistingimustele ja järgi jäi kaks, kinnitas sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro BNS-ile.

Riigihangete regitrist selgus, et Saaremaa Laevakompanii vaidlustas parvalaevade ostuhankel Uudenkaupungin Työvene OY kvalifitseerimise, mille järel sadam võttis vastu otsuse ettevõtte kvalifitseerimata jätmise kohta.

Pakkumised parvlaevadele peaksid olema esitatud septembri esimeses pooles.

Parvlaevu planeeritakse hakata kasutatama Eesti rannikumeres lähimereveoks Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu liinidel. Parvlaevad on ette nähtud reisijate, sõidukite ja lasti veoks mahutavusega minimaalselt 150 sõiduautot ning minimaalselt 600 inimest, sealhulgas vähemalt 400 istekohta siseruumides.

Laevade üleandmise tähtpäev on 2016. aasta 1. august.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles