Starmani suuromanik ostis Rimi Eesti peakontori ja logistikakeskuse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi supermarket
Rimi supermarket Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rootsi varahaldusettevõtte East Capitali halduses olev kinnisvarafond East Capital Baltic Property Fund II ostis Rimi Eesti Food ASi logistikakeskuse ja peakontori Tallinna lähedal Jüris, aadressil Põrguvälja tee 3, Rae vald.

Kinnistu senine omanik oli Rimi/ICA grupi tütarettevõte Kinnisvaravalduse AS ja pärast tehingut jääb AS Rimi Eesti Food kinnistu pikaajaliseks rentnikuks. Tehingu maht oli 13,4 miljonit eurot, mis vastab 8 protsendile kapitalisatsioonimäärale.

East Capitali investeerimisfirma East Capital Explorer AB ostis mullu 51 protsenti Starmani aktsiaid, makstes selle eest 84 miljonit eurot.

Rimi Baltikumi kinnisvarajuhi Ruth Laatre sõnul on Jüri logistikakeskuse müük osa Rimi Baltikumi kinnisvaraportfelli restruktureerimisplaanist.

«Osa Rimile kuuluvaid kinnisvaraobjekte Eestis, Lätis ja Leedus müüakse selleks, et finantseerida kauplusteketi laienemist järgnevatel aastatel. Müüdud kinnisvarale sõlmitakse pikaajalised rendilepingud,» lisas Laatre.

«Rimi peakontori ja logistikakeskuse hoone sobib väga hästi meie kinnisvarafondi portfelli, kus pikaajalised rendilepingud tagavad stabiilse rahavoo ja atraktiivse tootluse investoritele. Selle tehingu tulemusena suureneb East Capitali juhitavate lao- ja tootmispindade portfell Eestis 80 000 ruutmeetrini, kus tegutseb kokku 20 üürnikku,» sõnas East Capital Real Estate tegevjuht Madis Raidma.

«Baltikumi kinnisvaraturg on East Capitali jaoks oluline ja huvitav turg. Kavatseme kindlasti kinnisvara valdkonnas edasi laieneda ning olla heaks partneriks meie üürnikele ja tehinguid finantseerivatele pankadele,» lisas Raidma.

Tehingut nõustas ja läbirääkimiste protsessi juhtis Catella Corporate Finance. Ostja ehk East Capitali juriidiline nõustaja tehingus oli advokaadibüroo Raidla Lejins ja Norcous. Müüja ja rentniku ehk Rimi/ICA grupi juriidiline nõustaja oli advokaadibüroo Sorainen.

2013. aastal loodud East Capital Baltic Property Fund II investeerib kommertskinnisvara (büroo, kaubandus, logistika) objektidesse kogu Baltikumis. Tänaseks on fondil investeeringuid kõigis kolmes Balti riigis ning plaan on laieneda edasi.

East Capital Groupi kuuluv East Capital Baltics AS asutati  2005. aastal ning tegeleb kinnisvara investeeringutega. Täna on East Capital Baltics turul üks suurimaid varahaldureid, millel on investeeritud varasid kolmes Balti riigis tegutsevates kinnisvarafondides ning otseinvesteeringute ja alternatiivsete investeeringutega tegelevates varahaldusettevõtetes enam kui 250 miljoni euro väärtuses.

Hetkel on East Capital Balticsi portfellis ligi 220 000 ruutmeetrit rendipinda ning valitsemisalas ligi 470 rentniku. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas, harukontorid Riias ja Vilniuses. Ettevõttel on pikaajaline kogemus kinnisvara valitsemisel, sealhulgas kogemus ka mitmest jaekaubanduspinna arendusest ja hoonete saneerimisprojektides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles