Eesti ja Põhja-Iirimaa sõlmisid e-teenuste arendamise kokkuleppe

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: Toomas Huik

Eesti ja Põhja-Iirimaa sõlmisid kokkuleppe kogemuste vahetamiseks ja ühisprojektide loomiseks riiklike e-teenuste arendamisel.

Leppe allkirjastasid eile Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Jaan Priisalu ning Põhja-Iirimaa rahanduse ja personali departemangu ühisteenuste (Enterprise Shared Services, ESS) agentuuri juht Paul Wickens.

Põhjaiirlased nentisid, et Eesti elanike digtaalse kultuuri tase on muljetavaldav ning nad sooviksid seda kogemust RIA toel üle kanda oma riigi konteksti, kus praegu on käimas ambitsioonikas valitsusteenuste digiteerimise programm. Põhja-Iirimaa eesmärk on muuta 2019. aastaks 70% riigi ja kodaniku vahelisest suhtlusest veebipõhiseks. RIA soovib Põhja-Iirimaaga ja Ühendkuningriigiga tervikuna arendada piiriüleseid e-teenuseid, mis muudaksid võõrsil viibivate Eesti kodanike suhtlemise riigiasutustega tõhusamaks ja mugavamaks. Mullu sõlmis RIA Ühendkuningriigiga kokkuleppe kogemuste vahetamiseks e-teenuste disaini, aritektuuri ja turvalisuse alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles